text.skipToContent text.skipToNavigation
Privacy Policy

MHE-DEMAG MALAYSIA SDN BHD PERSONAL DATA NOTICE

 

This personal data notice regarding the use and treatment of your personal data (“Personal Data Notice”) is issued to users or customers (“you”) of MHE-DEMAG MALAYSIA SDN BHD’s (the “Company”) web-shop at shop.mhe-demag.com (the “web-shop”), pursuant to the statutory requirements of the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”). In the course of your usage of the web-shop, we will collect, without limitation, the types of personal data below:

  • your name;
  • your title;
  • your email address;
  • your payment information;
  • your phone number; and
  • your country;

We also collect the following personal data, which shall be optional for you to provide:

  • your date of birth;
  • your department;
  • the industry you are in;
  • the intended delivery address of any goods and services you purchase; and
  • your job function(s).

Your personal data will be collected:

  • when you register an account on the web-shop;
  • when you check out any goods and services from the web-shop; and/or
  • when you voluntarily update any of your details in your account.
 

We will collect and process your personal data for the following purposes:

  • to identify you;
  • to verify your personal data;
  • to communicate with you;
  • to confirm and process your orders;
  • to process your payment;
  • to update you on the status of your orders;
  • to provide you with updates on the web-shop;
  • to provide you with marketing materials;
  • to provide you with our newsletter;
  • to comply with our contractual obligations;
  • to comply with any applicable laws and regulations; and
  • for any other relevant and legal purposes as required.
  

(collectively referred to as the “Purposes”).

By providing your personal data to us, you consent to us processing your personal data in accordance with this Personal Data Notice, and you confirm that all personal data provided by you is accurate and complete, and that none of it is misleading or out of date. You will promptly update us in the event of any change to your personal data.

 

We will not disclose any of your personal data to any third party without your consent except to our employees, our related companies, our subsidiaries, our essential service providers, on a need-to-know basis for the Purposes above and for any other legitimate business purposes only, and to any person to whom the Company is compelled or required to do so by in law or in response to a government agency.

 

We may transfer your personal data to our related companies based overseas, including but not limited to providers of Microsoft Azure Cloud and the SAP S4 system.

If you do not provide us with the above personal data, or do not consent to this Personal Data Notice, you may not be able to purchase any goods and services available on the web-shop or continue to use the web-shop.

 

We are committed to safeguarding your personal data and ensuring that it is stored securely. You have the right to request (details below) for access to, request for a copy of, and request to update or correct your personal data held by us. You also have the right at any time to request us (details below) to limit the processing and use of your personal data, subject to our right to rely on any statutory exemptions and/or exceptions to collect, use and disclose your personal data.

 

We reserve the right to update and amend this Personal Data Notice from time to time. We will notify you of any amendments to this Personal Data Notice via email and/or via announcements on the web-shop. If we amend this Personal Data Notice, the amendment will only apply to personal data collected after we have posted the revised Personal Data Notice.

In accordance with Section 7(3) of the PDPA, this Personal Data Notice is issued in both English and Bahasa Malaysia. In the event of any inconsistencies or discrepancies between the English version and the Bahasa Malaysia version, the English version shall prevail.

 

If you require access /or need to update your personal data, kindly do so on your account dashboard on the web-shop.

 

If you have any requests to limit the processing of your personal data), questions, complaints, or if you wish to withdraw your consent to us collecting and processing your personal data, kindly contact our representative, details as below:

  • Name : Frankie Chan
  • Designation : Country Manager of MHE-Demag Malaysia SDN BHD
  • Phone Number : +60 3 33457888
  • E-mail address : info_mhe@mhe-demag.com
 

As at 15/03/2019

 NOTIS DATA PERIBADI MHE-DEMAG MALAYSIA SDN BHD

TNotis data peribadi (“Notis Data Peribadi”) mengenai penggunaan data peribadi diterbitkan kepada pengguna atau pelanggan (“anda”) kedai atas-talian MHE-Demag Malaysia Sdn Bhd (“web-shop”), selaras dengan keperluan statutori Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“PDPA”). Sepanjang waktu anda menggunakan web-shop kami, kami akan mengumpul, tanpa dihadkan,

  • nama anda;
  • gelaran anda;
  • alamat e-mel anda;
  • butiran bayaran anda;
  • nombor telefon anda; dan
  • negara kediaman anda.

kami juga akan mengumpul data peribadi berikut, yang menjadi pilihan bagi anda untuk berikan:

  • Tarikh lahir anda;
  • jabatan anda;
  • industri pekerjaan anda;
  • alamat penghantaran anda bagi barangan dan perkhidmatan yang anda beli; dan
  • fungsi pekerjaan anda

Data peribadi anda akan dikumpulkan:

  • apabila anda mendaftar akaun di web-shop kami;
  • apabila anda membeli apa-apa barangan dan perkhidmatan daripada web-shop kami; dan/atau
  • apabila anda dengan sukarela mengemaskini butiran anda dalam akaun anda.
 

Kami akan mengumpul dan memproses data peribadi anda untuk tujuan berikut:

Your personal data will be collected:

  • untuk mengenal pasti identiti anda;
  • untuk mengesahkan data peribadi anda;
  • untuk berkomunikasi dengan anda;
  • untuk mengesahkan dan memproses tempahan anda;
  • untuk memproses bayaran anda;
  • untuk memaklumkan status tempahan anda;
  • untuk memberi anda maklumat terkini mengenai web-shop kami;
  • untuk memberi anda bahan pemarasan kami;
  • untuk membekalkan kepada anda surat berita kami;
  • untuk mematuhi tanggungjawab kontraktual kami;
  • untuk mematuhi undang-undang dan peraturan-peraturan yang berkenaan; dan
  • untuk tujuan-tujuan lain yang berkaitan dan undang-undang seperti yang sah.
  

(secara kolektif, “Tujuan-tujuan”).

 

Dengan memberikan data peribadi anda kepada kami, anda memberikan persetujuan kepada kami untuk memproses data peribadi anda selaras dengan Notis Data Peribadi ini, dan anda mengesahkan bahawa semua data peribadi yang diberi anda adalah tepat dan lengkap, tidak mengelirukan dan sudah dikemaskini. Anda akan memaklumkan kepada kami dengan segera jika berlakunya sebarang perubahan kepada data peribadi anda

 

Kami tidak akan mendedahkan data peribadi anda kepada mana-mana pihak ketiga tanpa persetujuan anda kecuali kepada syarikat gabungan kami, subsidiari kami, pembekal perkhidmatan penting kami, atas dasar perlu-tahu, dan untuk Tujuan-tujuan di atas dan tujuan-tujuan perniagaan lain yang sah, dan kepada mana-mana pihak seperti yang dikehendaki di bawah undang-undang atau dengan arahan agensi kerajaan.

 

Kami mungkin akan memindahkan data peribadi anda to kepada syarikat gabungan kami di luar negara, termasuk tetapi tidak terhad kepada pembekal Microsoft Azure cloud dan sistem SAP S4.

Jika anda tidak memberikan data peribadi anda kepada kami, atau tidak setuju dengan Notis Data Peribadi ini, anda tidak boleh membeli barangan dan perkhidmatan dari web-shop kami atau menggunakan web-shop kami.

 

Kami akan memastikan bahawa data peribadi anda dilindungi dan akan disimpan dengan selamat. Anda berhak (seperti di bawah) untuk meminta akses kepada data peribadi anda, atau meminta salinan data peribadi anda, atau meminta bahawa data peribadi anda dikemaskini atau dibetulkan. Anda berhak (seperti di bawah) untuk meminta bahawa kami mengehadkan pemprosesan data peribadi anda, tertakluk kepada apa-apa pengecualian undang-undang yang membolehkan kami untuk mengumpul, menggunakan, dan mendedahkan data peribadi anda.

 

Kami berhak untuk mengemaskini dan membuat pindaan kepada Notis Data Peribadi ini dari semasa ke semasa. Kami akan memaklumkan kepada anda tentang pindaan yang dibuat kepada Notis Data Peribadi ini melalui e-mel dan/atau melalui pengumuman di web-shop kami. Jika kami membuat pindaan kepada Notis Data Peribadi, pindaan yang dibuat akan diguna pakai untuk data peribadi yang dikumpulkan selepas tarikh pemindaan Notis Data Peribadi ini sahaja.

Selaras dengan Seksyen 7(3) PDPA, Notis Data Peribadi ini disediakan dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekiranya wujud sebarang percanggahan antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia Notis Data Peribadi ini, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.

 

Jika anda ingin mengakses atau perlu mengemaskini data peribadi anda, sila berbuat demikian di dashboard akaun anda di web-shop kami.

 

Jika anda mempunyai sebarang permintaan untuk mengehadkan pemprosesan data peribadi anda, pertanyaan, aduan, atau jika anda ingin menarik balik persetujuan anda kepada kami untuk mengumpul dan memproses data peribadi anda, sila hubungi wakil kami dengan merujuk kepada maklumat yang tertera dibawah:-

  • Nama : Frankie Chan
  • Jawatan : Country Manager of MHE-Demag Malaysia SDN BHD
  • No. Telefon : +60 3 33457888
  • Alamat e-mel : info_mhe@mhe-demag.com

[15/03/2019]